Lotrinský koláč

6. února 2008 v 20:48 | posh.exe |  *yummy*
echt cool recipe z Francie pro pořádný kluky!

matroš
  • plát listovýho těsta (možno použít i to v bochánku)
  • větší aromatický hermelín
  • 150g slaniny
  • 2 cibule
  • 100g sušených švestek
  • smetana ke šlehání
  • provensálské koření
  • 500g brambor
jak na to
  • pekáček vymažte máslem a rozprostřete na dno i okraje tenkou vrstvu listovýho těsta
  • brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nakrájejte na kolečka
  • kolečky (1/2 množství) vyplňte dno pekáčku, osolte, zasypte kořením
  • na brambory nastrouhejte hermelín
  • na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli, švestky a slaninu a směs nasypejte na vrstvu hermelínu
  • na masovo-švestkovou směs poklaďte zbávající kolečka, osolte a okořeňte
  • dejte zapéct na 20 minut na 175 stupňů
  • poté zalejte smetanou a dejte ještě 15 minut zapéct (těsto po stranách by mělo být již hnědé a křupavé)
hey, toto jídlo můj milý Luboš miluje:) těch švestek se nebojte, je to fakt yummy!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Fishy Fishy | Web | 6. února 2008 v 21:11 | Reagovat

May it be Quiche Lorraine? :-) :-) Super recept, dík za koment, jsem ráda, že máš zase blog, a hned si tě jdu dát do oblíbených :-)

2 Abigail Abigail | Web | 6. února 2008 v 23:20 | Reagovat

Hele,nebýt té slaniny,dám si.tyjo,teď možná i s.........mám hlad,ale doma nic:( Prostě očista.Dočista:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.